Makrana Marbles

Makrana Marbles

Makrana marble is odest and best quality of marble in this world. Taj mahal was billed by makrana marble/stone in 1653. But till today if you will see tajmalhal flooring it is giving good shining. Because Makrana marble composition is mainly calcite. How much we will use Makrana marble like we will walk on it, wash it, its glow will increase on decrease like other stone.  They why it world best quality of marble not only of India. In India we have too many types of Makrana marble but mainly Makrana marble types and details are shown below.

  1.  Dungri marble
  2. Albeta marble or albeto marble
  3. Chak dungri marble
  4. Kumari marble
  5. Makrana matawaram marble
  6. Brown albeta marble
  7. Makrana pink marble
  8. Makrana white marble
  9. Makrana pure white marble

 

Makrana marble rates / prices / cost

Makrana marble price and rates are start from 40 per sq. feet up to 2000 Rs. Per sq. feet.  Makrana kumari marble is starting from 40 Rs. Per sq. feet up to 80 Rs. Per sq. feet. Makrana dungri marble prices / rates start from 60 Rs. Up to 200 Rs. Per sq. feet. Makrana chak dungri marble is starting from 200 Rs. Per sq. feet up to 500 rs. Per sq. feet, albeta marble is prices / rates starting from 150 Rs. Per sq. feet up to 500 Rs. Per sq. feet and Makrana white marble prices / rates starting from 150 Rs. Per sq. feet up 2000 Rs. Per sq. feet. But remember few other product which look like Makrana marble but they are not Makrana marble you can get in too much low cost but they are duplicate Makrana marble if they are selling you by the name of Makrana marble. You can see this kind of marble in kishangrh and jaipur.

Now I am showing makrana marble makrana marble flooring, makrana marble floor design and makrana marble qualities/types photos below.

makrana marble flooring

Makrana Marble Flooring

Makrana Marble Flooring is one of the oldest and finest quality of marble. It needs no chemical reinforcement, no pin holes, no color change and no loss of polish. This is practically verified by the buildings and numerous temples, mosques, churches and monuments in India for over 1000 years now. It is a milky white marble and also having grey and panther brown  looks. Makrana is the name of village which produce this quality .That is known as Makrana Marble Flooring. There are 150 Gangsaw established which are manufacturing marble slabs & tiles. More than 2500 marble seller units are here. This sector employed Fifty thousand direct & indirect persons.

 

If you have any question in your mind then please ask us. We will definitely give you a better reply. Some of the common question asked by the costumers with their perfect replies are as under :

1. What is Makrana Marble Flooring & how it looks?
Ans:- It is the quality of Marble . It needs no chemical reinforcement, no pin holes, no color change and loss of polish. This is practically verified by the buildings and numerous temples, mosques, churches and monuments. This marble has white colour and milky look with different figurative designs and patterns.

2. Which sizes are available in Makrana Marble Flooring?
Ans In Makrana Marble Flooring, one can get various sizes but the average size of marble slab is 6 Sq. feet * 5 Sq.
feet. Other sizes will be available as per the customized orders of customer.
3. Which marble flooring patterns are available in Makrana Marble Flooring ?
Ans :-Basically Makrana Marble Flooring is a stone , so that various marble flooring patterns can be
used .

04. How Makrana Marble Flooring looks and what are negative points of Makrana Marble Flooring?
Ans. Makrana Marble Flooring basically looks milky white with different figurative design and patterns in grey and panther brown shades. But If you purchase high rang quality then whiteness will increase. If you will purchase low range of  Makrana Marble Flooring then you will get few quartzes in this product, it only single
negative point in it.

05. What is the prize range of Makrana Marble Flooring?
Ans. For this please give your email id. We will send you complete details regarding price list.
Prize  depend on Makrana Marble Flooring quality and sizes. If you will purchase
Makrana Marble Flooring tiles then that will cost you cheap. Average  Price is 150 Rs. Per sq. Feet up to 500 Rs. Per sq. Feet. But beware duplicate  Makrana Marble Flooring Slab (other similar marble ) is available in 30 to 60 Rs. Per sq. Feet .

Q6. Is figure designs are available in Makrana Marble Flooring?
Ans. Yes too many designs are available.

07. After fitting of Makrana Marble Flooring, how much time polish is require again on Makrana Marble Flooring?
Ans.  Albeta is calcite product. So whenever anyone will walk on its flooring its shine will increase so no need to repolish it again.
.

Q8.. What is the life of Makrana Marble Flooring?
Ans:- Makrana Marble Flooring basically a very good product. If you will use it once. No
need to change it again till next seven generation.

Q9. Targeted Markets ?

Ans. Targeted market in india are Uttar Pradesh, Maharashtra, Bihar,West Bengal, Andhra Pradesh, TamilNadu, Madhya, Pradesh, Rajasthan, Karnataka, Gujarat, Orissa, Kerala, Jharkhand, Assam, Punjab, Haryana, Chhattisgarh, Delhi, Jammu and Kashmir, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Tripura, Jaipur, Rajsmand, katni, Makrana, Udaipur, Meghalaya, Manipur, Nagaland, Goa, Arunachal Pradesh, Chandigarh, Mizoram, Sikkim and Andaman. Mumbai, Delhi, Bangalore, Kolkata, Chennai, Hyderabad, Ahmedabad, Pune, Surat, Kanpur, Jaipur, Lucknow, Nagpur, Patna, Indore, Thane, Bhopal, Ludhiana, Chandigarh,  Mysore,Jodhpur, Guwahati.

Q10: Related Searches?

Ans : Makrana Marble Flooring, Makrana Marble Flooring color, Makrana Marble Flooring Types, Makrana Marble Flooring rates, Makrana Marble Flooring Prices, Makrana Marble Flooring floorings, Makrana Marble Flooring designs, Makrana Marble Flooring in Makrana, Makrana Marble Flooring in India.

 

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

 

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

 

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

 

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring

 

makrana marble flooring
makrana marble flooring